Overheids communicatie

Overheidcommunicatie blijft lastig. Of het nu gaat om het communiceren van de weg naar hulp, het uitleggen van een beleid of intern het informeren en instrueren van medewerkers over een nieuwe wet. Wij hebben de kennis in huis op het gebied van beleidscommunicatie, interne commu-nicatie, de inzet van online communicatie en visualisatie van processen door bij-voorbeeld infographics. Wij zijn gespecialiseerd in het filteren van de essentie en het overzichtelijk, op een creatieve aan-trekkelijke manier vertalen van de boodschap. Aan publiek en professionals. Op de kanalen waar uw doelgroep zicht bevind. Wij spreken namens jou in de taal van jouw ontvanger.

Op een effectieve manier onderwijzen over afval

Van de gemeente Uden kreeg Judith de vraag hoe ze mensen beter konder onderwijzen in het goed gebruik van afvalscheiden. De oplossing. Onderwijs de kids en de ouders gaan vanzelf mee. Of beter nog; worden door de kids ondewezen.

Hallo familie klikkkies! Met namen als Gerry Glasbak en Patty Plastic werd een hele klikofamilie geconstrueerd. In de klikos' werden verschillende vormenstoven gemaakt en daarbij kwamen corresponderende mdf plaatjes, met illustraties van afval. Voor de kids- en hun ouders- een leuke manier om te kijken welk afval nu echt in welke afvalbak hoort. Een graag gezien spel op opendagen en schoolinfoavonden. En...weet jij  in welke afvalstroom lippenstift thuishoort?

Animaties brengen echt de booschap over!

Dat beleidsstukken nodig zijn weet iedereen, maar dat niemand ze leest laat staan begrijpt, is net zo bekend.

Gemeente Uden zocht een manier om hun bomenbeleid en bijbehorende groene kaart aan haar inwoners uit te leggen en ook te laten zien hoe zijn daar profijt van zouden hebben.

Voor en in samenwerking met gemeente Uden creeërde we een concept/storybord, waarin we heel simpel de essentie laten voelen en op een frisse leuke manier de kern overbrengen.

Het script kwam in samenwerking met gemeente Uden tot stand. Storybord, stijl en eerste illustraties zijn van Judiths hand, samen zorgden wij voor de ontwikkeling van de illustraties, de animatiewerkzaamheden doen we ook in huis. Net zoals de organisatie en begeleiding van de voiceover. Bij ons neem je het totale pakket af inclusief muziek. En desgewenst ondertiteling.